Ananda Meditation for clarity, relaxation and courage
Events

3-Hour Monthly Meditation

February 23 @ 6:00 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 6:00pm on day Fourth of the month, happening 10 times

A Longer Group Meditation to Deepen Your Experience

Join us at the Ananda Temple and Teaching Center

This special evening drop-in meditation, on the 4th Friday of the month, is open to all. Join in the powerful dynamic of group meditations in a longer 3-hour meditation.

Make this monthly commitment to take this special opportunity to go deeper into your practices once a month. Bring your gear, or borrow a chair. Come and add your light to the group.

Meditation Schedule

6pm  Opening prayer, chanting (15 min.)
6:15pm  Meditation (20 min.)
6:35pm  Chanting break—good time to enter or leave (10 min.)
6:45pm  Meditation (90 min.)
8:15pm  Chanting break (15 min.)
8:30pm Meditation (20 min.)
8:50pm  Chant & Healing Prayers

Ananda Meditation for clarity, relaxation and courage
Events

3-Hour Monthly Meditation

January 26 @ 6:00 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 6:00pm on day Fourth of the month, happening 10 times

A Longer Group Meditation to Deepen Your Experience

Join us at the Ananda Temple and Teaching Center

This special evening drop-in meditation, on the 4th Friday of the month, is open to all. Join in the powerful dynamic of group meditations in a longer 3-hour meditation.

Make this monthly commitment to take this special opportunity to go deeper into your practices once a month. Bring your gear, or borrow a chair. Come and add your light to the group.

Meditation Schedule

6pm  Opening prayer, chanting (15 min.)
6:15pm  Meditation (20 min.)
6:35pm  Chanting break—good time to enter or leave (10 min.)
6:45pm  Meditation (90 min.)
8:15pm  Chanting break (15 min.)
8:30pm Meditation (20 min.)
8:50pm  Chant & Healing Prayers

Death and Dying, a natural part of life, finding the strength to deal with it.
Events

Dealing with Death and Dying

November 8, 2017 @ 7:30 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 7:30pm on Wednesday, happening 3 times

Nayaswami Surendra will lead this 3-class series on dealing with death and dying.

In this workshop we will:

  • Look at life’s “final exam” from personal and metaphysical points of view.
  • Discuss and share stories of how to deal with loss, grief and despair.
  • Contemplate the nature of life beyond death for loved ones and ourselves.
  • Perform an astral ascension in celebration of the next life that awaits us.

Dates of series: Wednesdays, Oct 25th, Nov 1st and 8th.

Death and Dying, a natural part of life, finding the strength to deal with it.
Events

Dealing with Death and Dying

November 1, 2017 @ 7:30 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 7:30pm on Wednesday, happening 3 times

Nayaswami Surendra will lead this 3-class series on dealing with death and dying.

In this workshop we will:

  • Look at life’s “final exam” from personal and metaphysical points of view.
  • Discuss and share stories of how to deal with loss, grief and despair.
  • Contemplate the nature of life beyond death for loved ones and ourselves.
  • Perform an astral ascension in celebration of the next life that awaits us.

Dates of series: Wednesdays, Oct 25th, Nov 1st and 8th.