Ananda Meditation for clarity, relaxation and courage
Events

3-Hour Monthly Meditation

February 26, 2021 @ 6:00 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 6:00pm on day Fourth of the month, repeating indefinitely

One event on March 29, 2019 at 6:00pm

A Longer Group Meditation to Deepen Your Experience

Join us at the Ananda Temple and Teaching Center

This special evening drop-in meditation, on the 4th Friday of the month, is open to all. Join in the powerful dynamic of group meditations in a longer 3-hour meditation.

Make this monthly commitment to take this special opportunity to go deeper into your practices once a month. Bring your gear, or borrow a chair. Come and add your light to the group.

Meditation Schedule

6pm  Opening prayer, chanting (15 min.)
6:15pm  Meditation (20 min.)
6:35pm  Chanting break—good time to enter or leave (10 min.)
6:45pm  Meditation (90 min.)
8:15pm  Chanting break (15 min.)
8:30pm Meditation (20 min.)
8:50pm  Chant & Healing Prayers

Ananda Meditation for clarity, relaxation and courage
Events

3-Hour Monthly Meditation

January 22, 2021 @ 6:00 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 6:00pm on day Fourth of the month, repeating indefinitely

One event on March 29, 2019 at 6:00pm

A Longer Group Meditation to Deepen Your Experience

Join us at the Ananda Temple and Teaching Center

This special evening drop-in meditation, on the 4th Friday of the month, is open to all. Join in the powerful dynamic of group meditations in a longer 3-hour meditation.

Make this monthly commitment to take this special opportunity to go deeper into your practices once a month. Bring your gear, or borrow a chair. Come and add your light to the group.

Meditation Schedule

6pm  Opening prayer, chanting (15 min.)
6:15pm  Meditation (20 min.)
6:35pm  Chanting break—good time to enter or leave (10 min.)
6:45pm  Meditation (90 min.)
8:15pm  Chanting break (15 min.)
8:30pm Meditation (20 min.)
8:50pm  Chant & Healing Prayers

Events

Christmas Services and Potluck Brunch

December 27, 2020 @ 9:00 am - 12:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 9:00am on day fourth of December, repeating indefinitely

Purification at 9 am; Festival of Light Service at 10 am; Brunch at 12 pm

Ananda services are nonsectarian and open to all. We invite you to join us in celebrating and sharing the universal truths taught by Paramhansa Yogananda and expressed by his direct disciple, Swami Kriyananda.

Fire Ceremony

Fire has historically symbolized purification and transformation. All ceremonies are as meaningful and powerful as our faith and sincerity when we participate in them. In this ancient and revered vedic ceremony we light the fire and chant two sacred mantras together, each one repeated seven times.  more information

Purification

In this ceremony we offer ourselves to God and ask for help and guidance in areas of challenge.  Ask God to help change those traits and behaviors that are obstacles to spiritual growth. Deep, simple and heart opening, the Purification Ceremony can bring profound peace and lasting change to our troubled hearts and lives. A brief period of meditation follows.

The Festival of Light Service

Included in the Festival of Light service are many elements that uplift our consciousness and awaken our highest aspirations.

The Festival of Light is an allegorical story of the soul’s journey away from its home in God and back to union and complete freedom in spirit. At the end of the festival, you are invited to receive a blessing.

After service, join us for a vegetarian potluck brunch held at the Ananda Portland Temple & Teaching Center. Bring your favorite vegetarian dish to share.

Ananda Meditation for clarity, relaxation and courage
Events

3-Hour Monthly Meditation

December 25, 2020 @ 6:00 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 6:00pm on day Fourth of the month, repeating indefinitely

One event on March 29, 2019 at 6:00pm

A Longer Group Meditation to Deepen Your Experience

Join us at the Ananda Temple and Teaching Center

This special evening drop-in meditation, on the 4th Friday of the month, is open to all. Join in the powerful dynamic of group meditations in a longer 3-hour meditation.

Make this monthly commitment to take this special opportunity to go deeper into your practices once a month. Bring your gear, or borrow a chair. Come and add your light to the group.

Meditation Schedule

6pm  Opening prayer, chanting (15 min.)
6:15pm  Meditation (20 min.)
6:35pm  Chanting break—good time to enter or leave (10 min.)
6:45pm  Meditation (90 min.)
8:15pm  Chanting break (15 min.)
8:30pm Meditation (20 min.)
8:50pm  Chant & Healing Prayers

Ananda Meditation for clarity, relaxation and courage
Events

3-Hour Monthly Meditation

November 27, 2020 @ 6:00 pm - 9:00 pm
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 6:00pm on day Fourth of the month, repeating indefinitely

One event on March 29, 2019 at 6:00pm

A Longer Group Meditation to Deepen Your Experience

Join us at the Ananda Temple and Teaching Center

This special evening drop-in meditation, on the 4th Friday of the month, is open to all. Join in the powerful dynamic of group meditations in a longer 3-hour meditation.

Make this monthly commitment to take this special opportunity to go deeper into your practices once a month. Bring your gear, or borrow a chair. Come and add your light to the group.

Meditation Schedule

6pm  Opening prayer, chanting (15 min.)
6:15pm  Meditation (20 min.)
6:35pm  Chanting break—good time to enter or leave (10 min.)
6:45pm  Meditation (90 min.)
8:15pm  Chanting break (15 min.)
8:30pm Meditation (20 min.)
8:50pm  Chant & Healing Prayers